Verweefcoach komt naar Kuurne

Op 2 maart 2023, over deze onderwerpen: Sociaal
Verweefcoach komt naar Kuurne

De aanpak van leegstand van commerciële panden binnen onze gemeente staat hoog op de agenda. Een onderdeel van de aanpak betreft een samenwerking tussen de gemeente en de verweefcoach van Leidal. Leiedal is de interlokale vereniging voor streekontwikkeling in Zuid-West-Vlaanderen die Kuurne wil helpen uitbouwen tot een aantrekkelijke streek om te ondernemen.

Bedoeling van de verweefcoach is om eigenaars van comerciële panden die leegstaan, te polsen naar hun interesse om hun pand tijdelijk te verhuren aan starters, jonge ondernemers, mensen in bijberoep die hun product in de etalage willen zetten ...kortom aan ondernemers die het huren van een pand nu nog niet wensen te doen, maar die toch willen investeren in visibiliteit van hun merk en product. Een win-win voor de eigenaar en ondernemer, maar ook een win voor de gemeente, want op die manier wordt leegstand ingevuld door dynamisch ondernemen.

Bedrijven Park Kortrijk Noord

Samen met de Burgemeester en de parkmanager bracht Bram Deloof, schepen Lokale Economie reeds een aantal bedrijven uit het bedrijven park een bezoek.

Bram Deloof: Wonen en Werken in onze eigen gemeente Kuurne, wie droomt daar niet van. Geen tijd verliezen in files; werken in bedrijven die lokaal en internationaal gekend zijn om hun uitstekende producten en service; werken op 10 minuutjes fietsen van je woonst en op die manier veel tijd overhouden om s’avonds te ontspannen, je kinderen tijdig van school of de opvang te halen...kortom: ons bedrijvenpark is een uitstekende troef voor onze Kuurnenaren

Het valt echter op dat veel mensen het potentieel van het bedrijvenpark nog niet kennen. De laatste jaren is zeer veel veranderd: verbeterde mobiliteit, vergroening, uitbreidingen van bedrijven, nieuwe bedrijven...het loont de moeie om de te plaatse even te kijken naar de bedrijven en de bedrijven websites te bekijken naar de openstaande vacatures. De verwevenheid tussen het bedrijvenpark en onze gemeente, de verwevenheid tussen het bedrijvenpark en onze lokale detailhandel...troeven die we hebben we we meer mogen uitspelen, daar gaan we voor!

Food Act 13 haalt in één jaar tijd ruim 500 ton verse voeding op

Food Act 13 heeft in 2022 alle records verbroken: het regionale voedseldistributieplatform van W13 haalde vorig jaar liefst 512 ton verse voeding op, of ruim 100 ton meer dan in 2021. Deze ophaling gebeurd dankzij de 28 leerwerknemers tewerkgesteld bij Food Act 13. Dit tewerkstellings project biedt de mogelijkheid als opstap naar het reguliere werkterrein. Een zeer intensieve tewerkstelling want er wordt gewerkt met verse producten met beperkte houdbaarheidsdatum die snel en conform strikte regelgeving kan verhandeld worden.  Winsten voor onze regio en Kuurne: gezonde voeding op het bord van zoveel mogelijk mensen, tewerkstellingsproject, minder afval, ...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is