Voor N-VA Kuurne is het gezin de kern van de gemeenschap

Bij de lokale verkiezingen van zondag 14 oktober 2012 gingen we met zijn allen stemmen voor de gemeente- en provincieraden. 

Het werd een geel-zwarte zondag, van Noordzee tot Maas. De Vlamingen stemden in heel Vlaanderen massaal voor ‘De kracht van verandering’, onze slogan voor die verkiezingen. 

De verkiezingsoverwinning die de N-VA toen neerzette, staat te boek als de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog.

In Kuurne behaalt N-VA (voor het eerst alleen) 20,4% van de stemmen.

Gemeenteraden

De N-VA scoorde over heel Vlaanderen gemiddeld net geen 23 procent van de stemmen. 

In liefst 47 Vlaamse steden en gemeenten behaalde de N-VA het grootste aantal stemmen. In meer dan 120 gemeenten en districten nemen we vandaag deel aan de bestuursmeerderheid. En in bijna de helft ervan staat een N-VA-burgemeester aan het roer.

Ook in Kuurne scoorde de N-VA knap en haalt vijf zetels binnen. Johan Bossuyt, Eric Lemey, Jeroen Dujardin, Charlotte Bebeuf en Lander Dewaele zijn de verkozenen. Bram Deloof wordt voorzitter van het O.C.M.W.

Provincieraden

Op provinciaal niveau werd de N-VA met afstand de grootste partij. Tellen we het stemresultaat van de vijf Vlaamse provincies samen, dan veroverde de N-VA 28,5 procent van de stemmen. Dat resulteert in maar liefst 104 provincieraadsleden op een totaal van 351.

In West-Vlaanderen is de N-VA vandaag de tweede grootste politieke formatie in de provincieraad, met 25,3 procent van de stemmen en zo maar even 20 verkozenen. CD&V haalt 1 zetel meer. Ondanks dat succes komen we in de provincieraad op de oppositiebanken terecht.