Opnieuw Vlaamse middelen voor Kuurne!

Op 19 december 2019, over deze onderwerpen: Sociaal
Intergemeentelijke Samenwerking

899.684,76 euro voor ondersteuning lokaal woonbeleid

Matthias Diependaele, Vlaams N-VA-minister van Wonen, maakt 899.684,76 euro vrij voor de interlokale vereniging Woonwijs om het lokaal woonbeleid in Kuurne, Harelbeke, Deerlijk, Lendelede en Zwevegem te ondersteunen. “De lokale besturen zijn de motor van ons Vlaams woonbeleid”, zegt Vlaams minister Diependaele. “Met deze subsidie willen we de gemeenten een financieel duwtje in de rug geven om het woonbeleid vorm te geven.”

Iedereen moet goed kunnen wonen in Vlaanderen. Daarom verdienen alle segmenten van de woningmarkt de nodige aandacht en ondersteuning. De demografische evolutie met een bevolkingstoename en gezinsverdunning stelt de woningmarkt voor grote uitdagingen.

“Om deze uitdagingen aan te gaan, rekenen we op de lokale besturen”, zegt minister Diependaele. “Met deze subsidie ondersteunen we hen daarbij. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Kuurne, Harelbeke, Deerlijk, Lendelede en Zwevegem de handen blijven in elkaar slaan om deze regierol op te nemen.”

Woonwijs is een dienst die je helpt met alle woonvragen en biedt ook ondersteuning aan bestuur en diensten bij de uitwerking van een gemeentelijk woonbeleid, met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid.
Door deze samenwerking worden krachten en kennis gebundeld en kunnen deze overgeheveld worden naar de deelnemende gemeentes.
Hebt u vragen in verband met premies, fiscale voordelen omtrent (ver)bouwen, duurzaam en ecologisch wonen, levenslang en aanpasbaar wonen, woonkwaliteit, groene leningen, huren en verhuren, conformiteitsattesten, etc. aarzel dan zeker niet en koms eens langs in ons woonloket.

Wat doet het woonloket ?
In het woonloket kan je terecht voor onder meer :
• informatie over premies en begeleiding bij het invullen van de aanvraagformulieren
• hulp bij de zoektocht naar de verschillende soorten premies
• informatie over sociale leningen en sociale woningen
• advies bij huurgeschillen
• informatie over het toegankelijk maken en houden van jouw woning
• informatie over goedkope FRGE-leningen

meer info nodig? Sociaal Huis Kuurne

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is