N-VA Daguitstap & Broodbuffet

Op 26 augustus 2017
Haven van Zeebrugge

Zwin natuurpark

Het Zwin is zonder twijfel één van de bekendste natuurgebieden van Vlaanderen. Het unieke karakter is te danken aan de regelmatige overstromingen. Om dit te vrijwaren worden werken uitgevoerd en wordt het Zwin de komende jaren uitgebreid. Dit getijdenlandschap is een favoriete bestemming bij heel wat vogels. We noemen het niet voor niets de internationale luchthaven voor onze gevederde vrienden!
Het nieuwe Zwin Natuur Park verwelkomt je! Houd je instapkaart klaar en zet je schrap voor een boeiende vlucht over de Zwinvlakte, door het belevenisparcours in het park en in de doe-tentoonstelling. 
De trekvogels nemen je mee op een fascinerende tocht naar een verre bestemming. Het wordt een duizelingwekkende ontdekkingsreis vol verrassingen. Een exclusieve wandeling met begeleiding van o.a. Jan Talloen (Provinciaal Bewegingsverantwoordelijke West-Vlaanderen) als ervaren gids.

Haven van Zeebrugge

De verbondenheid met de zee loopt als een rode draad door de geschiedenis van Brugge en haar haven. De stad heeft vanouds een internationale havenfunctie gehad.
Aanvankelijk verbond een natuurlijke waterweg  Brugge met de Noordzee waardoor de stad in de 13e en 14e eeuw een toonaangevend handels- en cultuurcentrum werd binnen Europa. 
Toen was de stad het ontmoetingscentrum bij uitstek voor
handelaars uit Europa. Helaas kwam in de 15e eeuw een einde aan de economische bloei onder meer door de verzanding van de Zwinmonding.
Dankzij de uitbouw van een open zeehaven aan de Belgische kust in de 19e en 20e eeuw, vond de stad haar nautisch venster op de wereld terug.
Brugge, met zijn haven Zeebrugge, is vandaag een economische en logistieke groeipool voor de 21e eeuw. 
De haven groeide de laatste decennia uit van een pure doorvoerhaven naar een logistiek platform. De rol van Zeebrugge als motor van de regionale economie groeit. Vandaag hebben ruim 20.000 mensen een job die ze rechtstreeks of onrechtstreeks te danken hebben aan de haven

Broodjesbuffet

We sluiten onze daguitstap af met een overheerlijk broodbuffet in ‘Taverne Leiemeers’

  • Koude groenten, aardappelen, rijst, paté, Gentse kop, gerookte ham en kaas
  • 2 gewone drankjes.

Mensen die niet mee gaan op reis kunnen hier eventueel komen aansluiten om 19:00 uur

Dagprogramma en Kostprijs

08:30 uur: Start aan parking Damier
10:00 uur: Begeleid bezoek aan Natuurpark ‘Het Zwin’ (gepast schoensel meebrengen)
12:30 uur: Middagmaal (Gepanneerde pladijsfilet met frietjes en tartaar; water, 1 glas wijn of 1 pilsje - Koffie of thee)
14:00 uur: Bezoek aan de haven van Zeebrugge (Filmprojectie, uiteenzetting over de haven door een professionele gids. Een rondrit van ongeveer 75 minuten doorheen het  havengebied)
17:00 uur: Een uurtje vrije tijd aan de zeedijk van Zeebrugge.
19:00 uur: Terug thuis

Er zijn drie mogelijkheden:

  • U gaat alleen mee op daguitstap en betaalt (50 euro/per persoon)
  • U komt enkel naar de Broodbuffet (10 euro/persoon)
  • Daguitstap en broodbuffet (55 euro/persoon)

U schrijft zich in via wilfried.dujardin [at] n-va.be (subject: Daguitstap%20N-VA%20Kuurne) (met de gewenste formule 1,2 of 3) en schrijft het nodige bedrag over op het rekeningnummer van N-VA Kuurne BE82 9731 1261 0768 

 

Haven van Zeebrugge

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is