FCE Kuurne stijgt dankzij VC Wingene naar derde

Op 31 mei 2011

En daar is trainer Jorn Christiaens ontzettend blij om. 'Je kan moeilijk beweren dat het niet mee zit vandaag. We verdienen die promotie. We speelden immers een heel sterke match maar stootten op een uitstekende doelman, die zeker drie gemaakte goals uit zijn doel ranselde. Daarom kon ik mijn spelers echt niets verwijten. Het zal wel zijn dat we erg tevreden zijn. Kuurne opteerde bewust voor een jonge ploeg, zonder ervaring, die ik dan op mijn manier aan de groep kon bijbrengen. Met de spelers en de hulptrainers hebben we er het beste van gemaakt met dit nog onverwachte en schitterende slot. We waren voorbereid op een feest, alles stond klaar en het is plezant dat het niet voor niets was.'

Dat Kuurne moest wachten tot nieuws over Wingene had ook te maken met het foutje van doelman Herreman. 'Het was in beide wedstrijden zeer moeilijk voor Yannic, maar ik kan je garanderen dat we dankzij hem die eindronde konden spelen. Hij keepte immers een meer dan verdienstelijke tweede ronde en loodste ons zo de eindronde in. Weet je, werken we af aan negentig procent, dan staan we aan de rust veilig 3-0 voor', stelt de Kuurnse coach.

Ward Guillemyn (18) zag twee pogingen door de bezoekende keeper net gepareerd. 'We waren heel dicht bij de zege en kregen in de eerste helft verscheidene grote kansen. Na de rust viel dan vrij snel dat verdiende doelpunt maar helaas scoorde Aarsele toen vrij snel tegen. We deden echt serieus ons best, maar het geluk ontbrak, toch in de match. Na afloop hielden we nog altijd rekening met gunstig nieuws uit Aarlen. Dat kwam er dus ook en is de bekroning van een schitterend seizoen. We mogen nu wat rusten maar over enkele weken start al de voorbereiding voor een nieuw seizoen, dat we met deze groep helemaal zien zitten.' (jak)