Eerste Onderwijscafé

Op 11 mei 2014, over deze onderwerpen: Onderwijs

De werkgroep Gork zet zich al meer dan dertig jaar in voor het gemeentelijk onderwijs in regio Kortrijk. “Het is tijd om stil te staan bij hoe het nu verder moet. We kiezen voor vernieuwing”, zegt Johan Bossuyt. Daarom vindt er op dinsdag 13 mei een onderwijscafé met Pedro De Bruyckere plaats.

De keuze voor Pedro De Bruyckere als gastspreker was snel gemaakt. “Hij is een echte trendwatcher en een expert, ideaal voor een eerste onderwijscafé”, zegt Johan Bossuyt. De Bruyckere zal tijdens de lezing een beeld scheppen van de jongeren van nu en eventuele mythes over de jeugd al dan niet uit de wereld helpen.

Volgens Johan is dit het eerste onderwijscafé in de regio. “Als we naar zo’n lezing willen, moeten we al naar Gent, terwijl we in Kortrijk ook een opleiding onderwijskunde aanbieden.”

De werkgroep Gemeentelijk Onderwijs Regio Kortrijk hoopt een veertig- à vijftigtal mensen naar hun evenement te lokken. “Mensen die bezeten zijn door onderwijs zijn welkom.”

Het doel van het onderwijscafé is om eerst een uurtje naar De Bruyckere te luisteren en achteraf bij een drankje overleg te plegen. “Netwerken en je blik verruimen, dat zijn de redenen waarom we het café organiseren”, zegt Marc Dupont.

In Gork zijn momenteel 14 gemeenten en 33 gemeentelijke basisscholen vertegenwoordigd. (AHB)

Onderwijscafé in het Mozaïekcafé in de Overleiestraat 15A op dinsdag 13 mei om 19.30 uur.

 

Krant van West-Vlaanderen/Kortrijks Handelsblad - 09 Mei 2014

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is