Onderwijs

Onderwijs

N-VA Kuurne wil investeren in duurzame, moderne schoolgebouwen, voorzien van de noodzakelijke digitale inrichting. 

We moeten de schoolgebouwen multifunctioneel benutten. De nieuwe sportzaal kan buiten de schooluren, in het weekend en tijdens de vakanties door sportverenigingen worden gebruikt en biedt zo een antwoord op het tekort aan sportvloeren. Voor ons is dit niet alleen een kwestie van efficiëntie, maar ook van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

N-VA Kuurne wil ook binnen de bevoegdheden van de gemeente werken aan kwaliteitsvol en bereikbaar onderwijs voor elk kind, ongeacht de thuissituatie en rekening houdend met de talenten van het kind.

 

'We investeren in onze kinderen, onze toekomst, en bouwen een nieuwe multi-inzetbare school met sportzaal.'

De nieuwe gebouwen bieden extra mogelijkheden voor kinderopvang vlakbij de school. De kinderopvang moet flexibel uitgebouwd worden aangepast aan de glijdende werktijden van de ouders.

 

'Kwaliteitsvolle en flexibele kinderopvang, rekening houdend met de noden van de ouders.'

Het gemeentebestuur heeft de opdracht om een onderwijsbeleid voor alle kinderen van alle scholen te voeren. De gemeente moet daarin een actieve regierol opnemen. Het bestuur moet hiervoor extra kansen creëren door bijvoorbeeld aandacht te hebben voor het Nederlands via de leesjuf, kansen te bieden om meer in contact te komen met techniek en wetenschap, door samen te werken aan projecten rond burgerschap. Dit komt uiteindelijk de totale lokale gemeenschap ten goede. 

 

‘Interesse wekken in STEM met de mobiele techniek- en wetenschapsklas.’

Ook naschools willen we kinderen en volwassenen hun creatieve talenten laten ontdekken: muziek, woord en beeld

Hoe willen we dit realiseren? Door:

  • Te investeren in een nieuw schoolgebouw met sportzaal voor de Boudewijnschool, Wijzer en Pienter. De sporthal kan buiten de schooluren gebruikt worden door de sportverenigingen;
  • Actief alle kinderen van elke Kuurnse school extra kansen te bieden door in te zetten op de kennis van het Nederlands door een leerkracht aan te stellen voor leespromotie en leerlingen in contact te brengen met techniek en wetenschap;
  • Kinderopvang te organiseren vlakbij de school. Flexibele kinderopvang aangepast aan de noden van de ouders in samenwerking met alle scholen;
  • Kinderopvanginitiatieven (0-3 jaar) te ondersteunen door vormingen en bijeenkomsten te organiseren;
  • Te zorgen voor een passend cultuuraanbod voor alle kinderen;
  • Te blijven inzetten op creativiteit: muziek, woord, beeld.

Nieuws over dit onderwerp

Schoolpremie voor kwetsbare gezinnen

De energiecrisis zorgt ervoor dat de koopkracht bij heel wat gezinnen daalt; tel daarbij de jaarlijkse schoolkosten bij de start van het schooljaar en je weet meteen dat de maand september voor een …