Music for Life 2015: N-VA brengt de klas in huis bij langdurig zieke kinderen

Op 7 december 2015
Music for Life 2015: N-VA brengt de klas in huis bij langdurig zieke kinderen

Ook langdurig zieke kinderen hebben recht op onderwijs en nood aan sociaal contact met klas- of leeftijdgenootjes. In het kader van Music for Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel, steunt de N-VA daarom de vzw Bednet. Die stelt zieke kinderen in staat om onderwijs op afstand te volgen, via de computer, rechtstreeks en in interactie met hun klas. Dit jaar verkopen de N-VA-afdelingen een doosje met drie sterkaarsen voor deze hartverwarmende kerstactie.

Net als vorig jaar kan iedereen een goed doel naar keuze selecteren en acties ervoor opzetten tijdens Music for Life. Vorig jaar zamelden de N-VA-afdelingen bijna 36.000 euro in voor de behandeling van zeldzame weesziekten. Toen lag de focus in elke provincie op een andere weesziekte. Dit jaar bundelen de provincies hun krachten voor één goed doel: Bednet.

“Als kind ziek worden, daar kies je niet voor”, zegt Louis Ide, algemeen secretaris en gezondheidsspecialist van de N-VA. “Plots krijg je geen onderwijs meer en word je afgesloten van de klas en je vriendjes. Dankzij Bednet, dat synchroon internetonderwijs aanbiedt, kunnen langdurig of chronisch zieke kinderen die niet naar school kunnen, toch onderwijs volgen én contact houden met hun klasgenootjes.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is