Kerkstraat heropent in nieuw kleedje. Veiliger, klantvriendelijker, groener.

Op 28 september 2022, over deze onderwerpen: Economie
Bram Deloof

Goed nieuws: winkelen in de Kerkstraat kan opnieuw. De Kerkstraat is nu veiliger, groener en klantvriendelijker dan ooit. De ondernemers krijgen bovendien 250 euro heropeningsbudget.

De werken in de Kerkstraat startten in maart van dit jaar. In september ging de straat opnieuw open, tot tevredenheid van onze handelaars maar ook van onze Kuurnenaren zelf. Het kan weer zonder hinder, winkelen in de Kerkstraat te Kuurne. De hinder maakt plaats voor een nieuw wegdek, nieuwe rioleringen, parking, groen en beleving, doorgaand verkeer door onze gemeente maar vooral... een mooie toegang tot de winkels in de Kerkstraat.

Kuurnenaar koopt graag lokaal De Kuurnenaar koopt het liefst bij handelaars die hun klanten kennen. De lokale handelaar maakt het verschil door een gezellige babbel met zijn of haar klanten en door in te zetten op dat ‘tikkeltje service’ extra. 250 euro voor heropening

Volgens schepen van Lokale economie Bram Deloof koos het gemeentebestuur er bewust voor om het einde van elke deelfase te vieren met de betrokken inwoners of handelaars. “Als dank voor het vertrouwen en het geduld tijdens de werken. Om de ondernemers een extra duwtje in de rug te geven, kent het gemeentebestuur een heropeningsbudget van 250 euro per handelszaak toe. Dat biedt hen de kans om na een moeilijke periode een nieuwe start te nemen. Want ondernemen én ondernemers blijven belangrijk in Kuurne.”

Na Kuurne Kermis begint de volgende fase van de centrumwerken. Meer info op

www.kuurne.be/centrumvernieuwing

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is