GUIDO MEYFROIDT - Ondervoorzitter N-VA Kuurne

Op 28 september 2022
Guido Meyfroidt

Je werkte 43 jaren in de financiële wereld. Je bent nu al 4 jaar met pensioen. Waarmee vul je uw dagen? (Vrijwilliger lesgeven, kangoeroe,…)

Een aantal jaren Franse les mee ondersteunen in het vijfde leerjaar in de centrumschool. De kleinkinderen van school afhalen en meehelpen waar nodig. Ik ben bestuurder van het centrum voor jongeren en gezinsbegeleiding van Z-W-VL en de vriendenkring van de voogdijraad. Bij vzw De Kangoeroe die de naschoolse opvang organiseert ben ik penningmeester. In de vrije tijd ga ik graag wandelen en wat kilometers afmalen met de koersfiets. Om lenig te blijven volg ik ook yoga sessies in het sportpark. Boeken lezen zoals biografieën en romans, is voor mij echt ontspannen.

Waarom koos je voor N-VA Kuurne?

Ik ben nog een rasechte Kuurnenaar en dit is mijn thuis. Voor N-VA kiezen was voor mij evident. Een Partij die Vlaanderen een duidelijke stem geeft en bereid is om daadkrachtig mee te besturen. N-VA Kuurne wil in onze gemeente het verschil helpen te maken door te luisteren naar elke bewoner en ervoor te zorgen dat iedereen zijn plaats kan vinden. Vandaar dat wij met onze afdeling mee willen besturen. Het doel is ervoor te zorgen dat we hier met z’n allen graag wonen en fier zijn op onze gemeente.

Wat is de mooiste realisatie het huidig gemeentebestuur?

De mooiste realisatie is voor mij de verwezenlijking van de nieuwe school. N-VA Kuurne hielp mee dit project te realiseren. Alles begint met degelijk onderwijs waar de stapstenen voor het verdere leven van ieder kind worden gelegd. Het feit dat we dit in een hernieuwde omgeving kunnen bieden maakt me blij want ieder kind is welkom zonder onderscheid. Ikzelf ben ongelofelijk dankbaar de kans te hebben gekregen om verder te studeren. We vergeten te vaak dat dit alles hier nog kan in een sfeer van openheid en vrijheid.

Wat is het mooiste plekje van in Kuurne?

Voor mij is dat het Heulebeke pad. Het brengt mij terug naar mijn onbezorgde jeugd. In die tijd was de Hoevedreef nog een aardeweg die recht naar de Brugsesteenweg liep. Rondom waren nauwelijks huizen te bespeuren en voor ons was dit één grote speeltuin tot aan de boorden van Heulebeek. Dat Kuurne deze groene zone bewaard heeft stemt me heel blij.

Welke activiteit zou je ooit eens in onze gemeente willen laten doorgaan?

Eigenlijk mogen we best zeggen dat er in onze gemeente heel wat activiteiten georganiseerd worden. De hele zomer door is er van alles te beleven en er is de jaarlijkse kermis met braderie. In de loop van het jaar tal van evenementen (rommelmarkt – kinderfoor – Kubox –art treffen etc). Onze gemeente bruist en het sociale leven kent er beslist zijn hoogdagen.

Mijn lijfspreuk: Streven om iedereen gelijke kansen te bieden.

 

Guido; 69 jaar
Gehuwwd met: Carine Vandromme
Vader van: Liesbeth en Ilse
Grootvader van: 2 kleinkinderen
Ondervoorzitter N-VA Kuurne

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is