Anny Vergote wordt OCMW-raadslid voor N-VA

Op 5 januari 2016, over deze onderwerpen: Transparant en efficiënt bestuur

Anny Vergote (67 jaar) wordt OCMW-raadslid voor N-VA. Hierdoor zetelt N-VA met OCMW-voorzitter Bram Deloof en Kirsten Coucke met drie mandatarissen in de raad. Anny is gehuwd met Jules Verhulst, is mama van Carl (41 jaar), Caroline (39 jaar) en Guy (37 Jaar) en heeft drie kleinkinderen.
Anny Vergote (N-VA): ”als OCMW-raadslid wil ik mee het taboe doorbreken van armoede onder zelfstandigen. Veel mensen denken dat alle zelfstandigen een gemakkelijk en rijk leventje hebben. Toch behoort meer dan 12% van de huishoudens met een zelfstandige in hoofdberoep tot de groep met een armoederisico op basis van het inkomen. Daar wil ik mee iets aan doen”.

De schaamte overwinnen

Anny: ”Jaren geleden kwam het exportbedrijf van mijn man en mezelf in de problemen. Het was een moeilijk stap om toe te geven dat we in de problemen zaten en de stap te nemen naar het OCMW. Ik durfde uit schaamte amper met iemand te spreken over onze problemen. Gelukkig kon ik via het Sociaal Huis van Kuurne al snel aan de slag binnen VZW BIK, een lokaal economieproject. Ik werd er kok in het sociaal restaurant. Mijn man kon, dankzij één van de weinige vrienden die we overhielden, aan de slag als magazijnier bij Isobar. Wij zijn vooral hen dankbaar die ons door die moeilijke periode hebben geholpen, maar ook trots dat we er weer bovenop gekomen zijn. Het OCWM biedt mensen kansen maar die moeten ze zelf ook grijpen: voor wat hoort wat heb ik altijd geleerd van mijn ouders.”

In 2012 werd Anny door N-VA Kuurne gevraagd om mee de kar van verandering te trekken in Kuurne. Als OCMW-raadslid wil ze haar ervaringen nu gebruiken en inzetten om andere mensen te helpen.

 

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is